BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Saldainiuko receptų kampelis

Žemės riešutų sviestas

saldainiuko ● 2009-12-07

Reikės : žemės riešutų be luobelės, graikinių riešutų aliejaus, medaus.

Pirmiausiai apskrudinti iki geltonumo žemės riešutus orkaitėje. Skrudinti apie valandą, kas dešimt minučių pamaišant 220 laipsnių temperatūroje. Kai apskrus iki auksinio rudumo - atvėsinti. Tada riešutus malti su kombainu (ar kaip jis ten vadinasi, kur kokteilius su ledukais mala :) ). Malti tol, kol masė taps vientisa ir tąsi. Įdėti arbatinį šaukštelį grakiškų riešutų aliejaus, jei norisi saldžiau galima šaukštą medaus įmaišyti. Santykis aliejaus ir riešutų - 1 puodelis riešutų apskrudusių ir 1 arbatinis šaukštelis aliejaus.

P.S. nors tiesa pasakius, daugybe kartu dariau be aliejaus, tad jeigu tokio nerandate, geriau jokio nedeti.

Nuotraukos, receptai yra tinklaraščio autorės nuosavybė. Jei norite panaudoti tekstinę ar vaizdinę medžiagą, būtina gauti autorės leidimą, nurodyti šaltinį.

Patiko (27)

Rodyk draugams

Komentarai (23) : "Žemės riešutų sviestas"

1 | Eglė

2009-12-07 ● 18:09

Oooo… vis neprisiruošiu šitam reikalui. Kaip skaniai atrodo. fantastika!

2 | Asta

2009-12-08 ● 18:33

Labai naudingas įrašas, gal gi net aš sugebėčiau - ačiū! :)

3 | sfdfg

2009-12-08 ● 22:00

o nom nom nom ^^ skanu :)

4 | irma

2009-12-26 ● 01:12

labai suviliojo receptas :) bandziau gaminti. bet nepavyko sumalti riesutu iki vientisos tasios mases? ka dariau ne taip? :) jie liko sausi netasus.. gal per trumpai maliau?

5 | saldainiuks

2010-01-06 ● 20:02

Irma, jus turbut nedamalete iki galo. Reikia malti gan ilgai, kokia desimt minuciu, beabejo su pertraukom. Nes riesutu mase basimaldama labai ikaista, tai reikia leisti pailseti mikseriui, nes kitaip jis sudegs :)

6 | vaidasvyn

2010-01-24 ● 17:51

man vistiek neaisku, kaip sausi riesutai sumalti tampa mase? nuo medaus?

7 | saldainiuks

2010-01-26 ● 13:34

Pabandyk ir suprasi, nereikia nieko deti nei medaus nei aliejaus ir gaunasi tasi mase. Reikia pabandyti, nes kazkada ir man taip atrode.
Veliau kai gerai ismalami riesutai idedu aliejaus arbatini sauksteli, medaus jeigu norisi.

8 | ennil

2010-01-31 ● 13:56

šitą skanumyną irgi bandžiau pasidaryt - nepavyko :/ maliau tikrai ilgai,bet gavos tik tokia kieta masė, iš kurios nebent tik sviesto formą formuot galima…
ar galėjo nesigaut man dėl to,kad perkepiau riešutus? arba jų pakankamai nepakepinau?

9 | saldainiuks

2010-02-01 ● 01:41

Įveikei pusę etapo. Atvesini, išjudini esančią masę ir vėl mali. Nėra ten labai sunku pasigaminti, aš jau įgudisi per pusvalandį keliom savaitėm pasidarau, bet pačioje pradžioje visad daug ilgiau gaunasi. Tiesiog reikia kantrybės ir tinkamų įrankių. Per pusę metų antrą jau mikserį šiam reikalui turiu :)

10 | Anafora

2010-03-07 ● 21:00

Vyras šiandiena pagamino - labai skanu ir puikiai gavosi pagal visas rekomendacijas. Dėkui!

11 | saldainiuks

2010-03-08 ● 08:46

Smagu girdeti! Man siaip migdolinis siestas skanesnis nei zemes :) Pabandykit, kada ;)

12 | Anafora

2010-03-08 ● 15:05

Jau nusižiūrėjome ir migdolinio receptą, būtinai pabandysime ;)
Šnd vaiko auklė nustebo, kad taip paprastai galima pasigaminti tokio skanėsto, tai manau šitas receptas bus labai populiarus :D

13 | saldainiuks

2010-03-08 ● 19:59

Is tikruju labai papasta, tik reikia noro. Nepamirsti kepinant kad reik vis pamaisyti, stengtis nesudeginti ju ir kai malsite nesudeginti mikserio :)) nes mikseris labai ikais, leisti jam atvesti.
Siaip riesutai kai kepa, kiekviena karta kai pamaisysite issiimkite kelis ir paragaukite. Riesuto vidaus rudumas turi buti rusvas, kokia spalva vidaus bus, tokia ir visa mase.

14 | jurarte

2010-04-04 ● 16:39

norejau paklausti, o butinai reikia graikisku zemes riesutu aliejaus, gal tinka vietoj jo ir alyvu aliejus?

15 | saldainiuko

2010-07-06 ● 14:45

Alyvuogiu aliejus tikrai netinka. Siaip bandykite visai be aliejaus, bus daug sveikiau.

16 | Živilė

2010-08-24 ● 17:20

Dariau ne vieną kartą, labai skanu, bet man nesigauna toks skystas, man toks kietokas gaunasi, sunkokai tepasi. Ką daryti, dar ilgiau malti??

17 | saldainiuks

2010-08-24 ● 23:35

Ilgiau malti. Jis tikrai be jokiu priedu turi issimalti iki skystos mases.

18 | dovydas

2010-09-14 ● 16:58

Kiek medaus reiketu deti?

19 | saldainiuko

2010-09-15 ● 00:30

priklausomai kiek norisi saldumo. Sitame kiekyje kiek parasyta - vienas valgomas saukstas.

20 | Šokoladiniai keksiukai su žemės riešutų sviesto kremu

2011-01-22 ● 00:21

[...] 150 g žemės riešutų sviesto (kaip pasidaryti patiems - skaityti Saldainiuko bloge); [...]

21 | Naminis žemės riešutų sviestas

2011-02-15 ● 00:50

[...] apsidžiaugiau Saldainiuko bloge užtikusi tokį gerą receptą. Niekad nė nesusimąsčiau, kad žemės riešutų sviestą galima [...]

22 | i kill you

2011-12-17 ● 23:02

dar nebadziau daryti es kombaio neturiu ar skanus gaunasi kas nors parasykit kaip gavosi

23 | as

2012-04-25 ● 18:12

tikrai gaunasi sumalti iki lengvau tepamos mases. naudoju kavos pupeliu malimo masinele:))

[WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

Rašyti komentarą