BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Saldainiuko receptų kampelis

Varškės ir avižų apkepas

saldainiuko ● 2010-01-06

Keliom porcijom reikės: 3 kiaušinių baltymų ir 1 trynio, 200 lieso jogurto ml, 200g varškės, 150g sumaltų avižų ir 50g nemaltų, 1 banano, kelių gramų sviesto formos patepimui arba naudoti specialias formas skirtas kepti be riebalu.

Dubenyje išplakti kiaušinius, jogurtą. Viską gerai išplakus sudėti varškę ir avižas. Gerai išmaišius sudėti į sviestu išteptą formą ir palaikyti valandą laiko. Prieš šaunant į orkaitę, supjaustyti bananą griežinėliais ir išdėlioti ant viršaus. Kepti orkaitėje 180 aipsnių temperatūroje apie 20min.

Nuotraukos, receptai yra tinklaraščio autorės nuosavybė. Jei norite panaudoti tekstinę ar vaizdinę medžiagą, būtina gauti autorių leidimą ir nurodyti šaltinį.

Patiko (8)

Rodyk draugams

Komentarai (6) : "Varškės ir avižų apkepas"

1 | ennil

2010-01-31 ● 13:54

labas, noriu pasidalint įspūdžiais kepant šį apkepą.
1. kepiau ~30min. ir vistiek vidus gavos žalias (skystokas),nors visko dėjau taip,kaip parašyta.
2. mano patarimas būtų į tešlą primaišyti bananų,labai pagerina skonį
o jei aplamai,tai labai liux apkepukas gavos :))

2 | saldainiuko

2010-02-01 ● 01:30

Kodėl gavosi skystokas nežinau, čia turbūt ir nuo orkaitės ir nuoproduktų priklauso. Man visada gaunasi jis pakankamai sandus, mėgstu jį valgyti jau atšalusį. O dėl bananų, tai sutinku, galima ir į vidų dėti, čia kaip kas mėgsta, vieni saldžiau kiti ne :) Dar šiaip razinos labai gerai tinka.

3 | Kudoistas

2011-04-08 ● 20:18

Norejau paklausti, ar jogurta liesa su skoniu deti, ar naturalu ir ar smulkintos avizos tas pats kas aviziniai miltai? Nes kepiau, tai biski tirstokas gavosi, bet skanu :) Dekui uz atsakyma :)

4 | saldainiuko

2011-07-02 ● 19:45

Visada visur naudoju paprastą, liesą jogurtą, be jokių skonių. Geriau skonį patiems su uogomis pasireguliuoti :) O dėl avižų, tai smulkinu jas su kavos pupelių smulkintuvu. Tada jos gaunasi kaip miltai. O tokių kaip avižinių miltų nenaudoju.

5 | Asta

2014-10-04 ● 21:31

Recepte nurodyta „150g sumaltų avižų ir 50g nemaltų“. Norėjau paklausti, apkepui naudojamos avižų kruopos ar dribsniai?

[WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

6 | saldainiuko

2014-10-20 ● 18:32

Asta, naudojami avižų dribsniai, juos sumalu paprastai kavamale.

[WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

Rašyti komentarą