BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Saldainiuko receptų kampelis

Migdolų pienas

saldainiuko ● 2010-07-06

Migdolai ypač vertinami dėl juose esančių biologiškai aktyviųjų medžiagų – vitaminų ir mineralų. Juose yra apie 52 proc. riebalų ir juose ištirpusių aromatinių medžiagų, 20 proc. baltymų, vitaminų A, B1, B2.  Didelis kiekis šių medžiagų suteikia migdolams puikių, visų vertinamų savybių. Jie stiprina organizmą, šalina nuovargį, gydo žaizdas, reumatą, mažakraujystę. Jie yra naudingi maitinančioms mamoms ir ilgos ligos išsekintiems žmonėms. Iš smulkiai sumaltų migdolų ir vandens gaunamas gurmanų vertinamas migdolų pienas. Jis tinka tiek pusryčiams tiek prieš miegą.

Reikės : stiklinė migdolų, 6 datulės ir dvi stiklinės vandens.

Stiklinėje migdolus su datulėm užpilti kiek tilps vandens ir palikti per naktį. Kai išbrinks perplauti ir viską sumesti į blenderį.  Įpilti dvi stiklines vandens ir išplakti. Tada pasiimti dubenį ant kurio uždėti tankios medžiagos gabaliuką, supylus pieną, visos nuosėdos lieka atskirai.

Nuotraukos, receptai yra tinklaraščio autorės nuosavybė. Jei norite panaudoti tekstinę ar vaizdinę medžiagą, būtina gauti autorių leidimą ir nurodyti šaltinį.

Patiko (5)

Rodyk draugams

Komentarai (4) : "Migdolų pienas"

1 | Avižiniai dribsniai su migdolų pienu

2010-09-02 ● 10:58

[...] sudeti avizinius dribsnius (visada naudoju pilno grudo), saulegrazas, graikisku riesutu. Uzpilti migdolu pieno ir leisti pabrinkti kokias desimt minuciu. Tada susipjaustyti keleta vynuogiu, banana ir [...]

2 | greta

2010-10-19 ● 19:46

o per kiek maždaug laiko reikia suvartoti migdolų pieną?

3 | saldainiuko

2010-11-02 ● 18:17

Suvartoti per 2-4 dienas.

4 | Maistingieji pusryčiai

2011-07-08 ● 13:43

[...] maltų linų sėmenų, sezamo sėklų, saulėgrąžų sėklų. Tinka su karvės pienu, su migdolų riešutų pienu, kurį pasigaminti namie visiškai [...]

Rašyti komentarą